Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Hysku, patri Vam nejvrelejsi dik kazdeho vlastenecky citiciho Moravana za to co pro nasu milovanou Moravu delate, Moravu kterou za svou vlast povazoval i J.A.Komensky ktery ve sve cinnosti pedagogicke namaloval i mapy Moravy (jsou k dohledani na internetu). Nejen za to co delate na poli politickem, hlavne jako pedagog kdyz ucite deti moravskemu zemskemu vlastenectvi. To je pro zachovani nasi moravske identity to nejdulezitejsi, zabranit, aby se Cechistum podarilo aby Morava stala jen "jmenem reky ve vychodnich Cechach". To se stat nesmi a proto Vam pane Hysku za to co pro nasu Moravu delate moc a moc dekuju za sebe a doufam, ze nejenom za sebe.

1 0
možnosti
VP

V18í98t 33P42r13č66í74k

15. 4. 2017 12:21

Pane Hýsku, chtěl bych podotknout, že v článku máte jednu závažnou, rád bych věřil, že ne záměrnou faktickou chybu. Slezsko jako samosprávnou zemi nezničil komunistický režim. Stalo se to již za první republiky, kdy bylo Slezsko připojeno k Moravě. Pro tehdejší slezské patrioty to byla stejná křivda jako pro vás zrušení moravské samosprávy roku 1948. Nikdy jsem nezaznamenal, že by moravisté vystupovali proti této nespravedlnosti, která byla dokončena již roku 1928. Zdá se, že pokud jde o faktické rozšíření území Moravy a upevnění významu Brna jako centra Moravy i Slezska zároveň, jde veškeré volání po historické spravedlnosti stranou. O důvod víc domnívat se, že moravistům jde pouze o nahrazení nenáviděného "pragocentrismu" nějakou formou brnocentrismu. Není divu, že prakticky nikde kromě Brna nemá moravismus žádnou podporu.

0 1
možnosti
AK

Moravanum, ne moravistum! vubec nezalezi na pohlceni Slezska, jako to dnes provadi Cechie s Moravou. Moravane plne podporuji Slezsko a mozna i sjednocene, pokud tak budou chtit. Neznam nikoho, kdo by Slezanum nepral to, co jim patri.

Morava a naprava historickych krivd ma podporu po cele Morave, ne jenom v Brne, jak se mylne domnivate. V dobre fungujici spolkove zemi se dava duraz na lokalni vlady, ekonomiky, daneni, organizaci, takze nejake vymysly o novem brnocentrismu jsou uplne vedle.

0 1
možnosti
JK

Každý národ má právo na sebeurčení. Pokud by Moravané vyvolali referendum o odtržení Moravy od Čech, budu i jako rodilý Pražan hlasovat pro. Jediné, čeho se obávám je, že po osamostatnění Moravy se do Čech nahrne masa moravských obyvatel. To samé se stalo i po vzniku samostatného Slovenska. V pražské MHD ráno můžete nabýt dojmu, že Slovensko je liduprázdné. Co láká do Prahy ty tisíce Slováků, kteří se cítili námi utlačováni a vykořisťováni? Proč si doma neužívají blaho nabyté svobody? Mně tu nikdo z nich nevadí ani za mák, naopak, mám mezi nimi mnoho přátel. Jen mi to přijde trochu k smíchu.

0 0
možnosti
AK

Nerozumim vasim obavam. Praha uz sto let buduje centralisticky magnet a vy se divite, ze to tam tahne lidi za praci? Dnesni centralisticka vlada ma moznost vse napravit tak, aby to bylo prirozene a spravne pro vsechny obcany nasich historickych zemi a bude klid. Jinak nebude v dalekem budoucnu zbyvat, nez vyse zminene referendum o odchodu.

1 0
možnosti
JH

J61a94n 85H78l16e10d89í80k

14. 4. 2017 18:20

v této době masivních nájezdů krvavých muslímů, bychom se měli spojit a vojensky zavřít hranice.-- Ale Praha prý stověžatá, by neměla okrádat speciálně jihomoravský kraj, a neměla by nestoudně investovat sobecky miliardy na úkor Brna tj. druhého největšího města ČR. V roce 1992 dva kovaní bolševíci ing Yvonne Strecková, rozená Gebauerová s ministrem vnitra Václavem Grulichem upekli rozdělení Česka na 14 krajů a spravedlivý požadavek Moravanů vrátit Zemské uspořádání zrádně odmítli. Tato organizace státu lépe vyhovuje centrálnímu ovládání podřízených úředníků. Síla Země Moravskoslezské by byla mnohem účinnější než 5 malých krajů , zato přecpanými Praze poslušnými úředníky.

2 0
možnosti
ZB

Tak tento pán je zástupcem ředitele gymnázia? Zřejmě vůbec nic nepochopil. Morava má kliku, že se již dávno neosamotněla. Neznali bychom takové politické "giganty" jako jsou Sobotka, Langer, Topolánek, Gazdík, Škromach, Lux, Grebeníček, Bělobrádek, Čunek, Němcová a další jim podobní, a to by bylo pro naši kránou zemi hodně dobře.

0 2
možnosti
JL

K tem Vami uvedenych gigantum zadnou uctu nechovam, to jako za prvni. Za druhe at uz je Sobotka jakykoliv prece jen neleze Putinovi do ritniho otvoru jako "Cech" Zeman a s nim i jeho predchudce Klaus, nepozaduje zruseni protiruskych sankci kvuli ruskemu vmesovani na Ukrajine, nechodi chlastat na ruskou ambasadu a nepotaci se kolem korunovacnich klenotu. Sobotka nema jen negativy, na Zemanovi je hledani neceho pozitivniho marne.

0 0
možnosti

A93n41n16a 94Č17e91r72n67á

14. 4. 2017 17:03

Zrušením zemské samosprávy přestaly existovat země Moravská, Slezská, ale i Česká.

Měla by se tedy změnit i hymna, která obsahuje neexistující Čechy a zemi Českou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 870x
Jsem zastupitelem brněnské městské části Královo Pole, zástupcem ředitelky Gymnázia AKADEMIA, kde učím dějepis, jsem spolumajitelem školy. Jsem předsedou Moravského zemského hnutí. Jsem přesvědčen, že země Morava si v rámci ČR a EU zaslouží mnohem lepší postavení, než má dnes.

Seznam rubrik